لوازم آشپزخانه
وسایل خانگی، دستگاههایی هستند که کارهای روزانهٔ خانهداری را آسانتر میکنند. این وسایل زندگی انسان را متحول کردهاند و سبب بهبود بهداشت و تغذیهٔ عمومی شدهاند. بعضی از انواع وسایل خانگی مانند لوازم آشپزخانه چراغ خوراکپزی، یخچال، فریزر، خردکن، مخلوطکن و مایکروفر، برای تهیه و نگهداری غذا در آشپزخانه به کار میروند. از بعضی دیگر، مانند ماشین لباسشویی، خشککن، ماشین ظرفشویی و جاروبرقی، برای نظافت استفاده میکنند و از بعضی برای تفریحات و سرگرمی استفاده میشود مانند تلویزیون. برخی از لوازم خانگی برقی هستند و برخی دیگر غیر برقی.
وسایل آشپزخانه ابزارهایی هستند که با یاری آنها مواد خوردنی را میتوان به گونهای غذا تبدیل کرده و آماده خوردن کرد. این ابزارها را میتوان به دستههای گوناگونی بخش کرد مانند ظروف، ابزارهای نگهداری خوراک، ابزارهای زدودن بستهبندی، ابزارهای آمایش خوراک خام و ابزارها و ظروف پخت غذا.
البته این لوازم و ظروف و وسایل به دو گروه خانگی و صنعتی تقسیم میشوند.
همه وسایلی که در فروشگاههای لوازم آشپزخانه میبینید لزوما در آشپزخانه ضروری نیستند و بیشتر جنبه تجملاتی و دارند. اما برخی لوازم هستند که وجودشان در آشپزخانه لازم و ضروری است. این ابزار سرعت کار شما را بالا میبرند و انجام کارهای مختلف را تسهیل میکنند.
قابلمه هاي استيل
اين قابلمه ها بيشتر براي پخت انواع خورش و غذاهاي آبدار مناسبند. با اين وجود بعضي از توليدکنندگان ادعا مي کنند که مي توانيد برنج يا حتي ماکاروني را هم در اين قابلمه ها بپزيد و حتي ته ديگ هم داشته باشيد. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمه هاي استيل تنظيم درجه حرارت است.
اگر عجله نکنيد و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه داريد نتيجه کارتان خوب مي شود. با اين وجود اگر غذاي شما ته گرفت و قابلمه تغيير رنگ داد با کمي سرکه مي توانيد آن را مثل روز اولش تميز کنيد. در مجموع قابلمه هاي راحت و مناسبي هستند که بهتر است هر خانمي در آشپزخانه اش حتماً از آنها داشته باشد.
نظر کارشناس: اين قابلمه ها در گروه سالم ترين قابلمه ها قرار مي گيرند و مصرف کنندگان مي توانند با خيال راحت و بدون نگراني از بابت ورود املاح و ترکيبات شيميايي به درون غذا، از اين قابلمه ها استفاده کنند.
قابلمه هاي چدني
رقيب اصلي قابلمه هاي تفلون هستند که چند سالي است نام آنها را زياد مي شنويم. از جمله ويژگي هاي قابلمه چدني اين است که حرارت به طور يکنواخت در همه جاي ظرف پخش مي شود و غذا را به مدت بيشتري گرم نگه مي دارد. علاوه بر اين قابلمه هاي چدني مقاومت زيادي دارند، لب پر نمي شوند و رنگ شان از بين نمي رود. عيب بزرگ قابلمه هاي چدني اين است که وزن زيادي دارند و ممکن است هنگام پخت بعضي از غذاها، به ويژه صاف کردن برنج استفاده از آنها دشوار باشد. قابلمه هاي چدني هم نچسب هستند و هنگام سرخ کردن مواد غذايي در اين ظروف نيازي نيست مقدار زيادي روغن استفاده کنيد.
حتي براي پخت غذا در فر هم مناسب هستند. بهتر است هنگام استفاده از قابلمه هاي چدني هميشه از حرارت کم تا متوسط استفاده کنيد. رنگ بدنه بيشتر قابلمه هاي چدني هميشه از حرارت کم تا متوسط استفاده کنيد. رنگ بدنه بيشتر قابلمه هاي چدني مشکي است و در مقايسه با انواع تفلون تنوع رنگ کمتري دارند.
نظر کارشناس: اين ظروف از آلياژي ساخته شده اند که شامل آهن و کربن است. اگر به مدت طولاني از اين قابلمه ها استفاده شود شايد خطرهايي به همراه داشته باشد. به هر حال، در مقايسه با قابلمه هاي تفلون انتخاب مناسب تري است در مقايسه با قابلمه هاي استيل، آلومينيومي و پيرکس از سلامت پايين تري برخوردار است.
قابلمه هاي لعابي
بيشتر براي طبخ غذهاي آبدار به کار مي روند و نمي توانيد داخل اين قابلمه ها برنج بپزيد يا حتي غذاهاي جامد را دوباره گرم کنيد. اين قابلمه ها را در اندازه هاي مختلف با قيمتي مناسب تهيه کرده و از آنها براي نگهداري غذا در يخچال يا پخت انواع سوپ و خوراک هاي مايع در حجم کم استفاده کنيد. علاوه بر اين طرح هاي متنوعي دارند و حتي برخي از نمونه هايشان با در شيشه اي طراحي شده اند.
نظر کارشناس: در اين قابلمه ها هم ترکيبات شيميايي وجود دارد. روکش آنها به مرور زمان از بين مي روند و لعاب وارد خوراک ها مي شود. اگر اين قابلمه ها در معرض غذاهايي با PH اسيدي يا قليايي باشند واکنش هاي شيميايي سريع تر شده و آسيب هايي را ايجاد مي کند.
ظروف پيرکس
اختراع ظروف شيشه اي پيرکس در دوران توماس اديسون ريشه دارد. اديسون براي اختراع لامپ، شيشه اي لازم داشته که در برابر حرارت مقاوم. باشد. شرکتي که اين شيشه را براي اديسون ابداع کرد چندي بعد ظروف شيشه اي با نام پيرکس را به بازار جهاني عرضه کرد و بدين ترتيب قابلمه هاي شيشه اي روانه بازار شدند.
ظروف شيشه اي پيرکس اين قابليت را دارند که آنها را روي گاز، در فر يا مايکروفر قرار دهيد؛ ضمن اينکه ظاهرشان زيبا و شفاف است و مي توانيد با همان ظرف، غذا را سرو کنيد.
نظر کارشناس: در دسته ظروف سالم قرار مي گيرند و استفاده از اين ظروف براي سلامتي ما خطري ندارد و هيچ گونه ماده شيميايي از راه پيرکس هاي مقاوم وارد بدن نمي شود. بنابراين توصيه مي شود براي پخت و پز از اين ظروف بيشتر استفاده کنيد.
قابلمه هاي سنتي
قابلمه هايي از جنس مس و روي در اين دسته قرار مي گيرند. در زمان مادربزرگ هاي ما استفاده از اين قابلمه ها کاربرد زيادي داشت و هنوز هم به دليل اينکه قابلمه هاي رويي که به آنها روحي هم مي گويند به دليل قيمت ارزان مورد توجه بعضي از مردم قرار مي گيرند. اين قابلمه ها اندازه متنوعي دارند و سبک هستند.
نظر کارشناس: در اين قابلمه ها هم مشکل ورود املاح مس و روي به خوراک ها وجود دارد بهتر است به طور مداوم و طولاني مدتي از آنها استفاده نشود.
ماهيتابه هاي دردار مستطيلي شکلي هستند که به طور حتم نام شان به گوش تان خورده است. مهمترين ويژگي اين قابلمه ها اين است که غذا را با مقدار کمي روغن براي شما سرخ مي کنند، به همين دليل با کمک اين ماهيتابه ها غذاي سالمي مي خوريد. ضمن اينکه براي پخت سبزيجات با مقدار کمي آب مي توانيد از اين ماهيتابه هاي دردار کمک بگيريد. در مجموع اگر از آنها درست استفاده کنيد براي سلامتي تان ضرري ندارند.
نظر کارشناس: پوشش داخلي اين قابلمه از جنس تفلون است و در صورت ايجاد خراش در سطح قابلمه بهتر است آن را کنار بگذاريد چون در اين صورت سلامتي شما به خطر مي افتد.
صرف نظر از اين قضيه، به دليل اينکه در اين ماهيتابه ها بسته مي شود، مقدار اکسيژن اطراف مواد غذايي کاهش يافته و فشار داخل قابلمه بيشتر مي شود. در چنين شرايطي زمان پخت کاهش مي يابد. اگر هم شعله گاز کم باشد خوراک حالت سرخ کرده مطلوبي پيدا مي کند و نيازي به استفاده زياد از روغن نيست. بنابراين اين ماهيتابه ها از اين نظر برتري دارند که چربي کمتري به بدن مي رسانند و سبب اضافه وزن و چاقي نمي شوند. به ويژه افرادي که به غذاهاي چرب علاقه دارند با استفاده از اين ظروف غذاهاي سالم تري به بدن شان مي رسانند.
زودپز، آرام پز و بخارپز
خيلي از خانم هاي شاغل که براي آشپزي و به ويژه پخت غذاهاي سنتي زمان کافي ندارند، از طرفداران «زودپز» هستند. جدا از اين زودپز يک وسيله کاربردي در آشپزخانه است که با کاهش زمان پخت، در مصرف گاز و وقت صرفه جويي مي کند و در مدت کوتاه تر غذايي کاملاً پخته و جاافتاده را تحويل تان مي دهد. اين وسيله در مقايسه با مايکروويو مشکوک به سرطان زا بودن نيست و درصد بيشتري از ويتامين هاي غذا را حفظ مي کند. براي تهيه تمام غذاها از انواع گوشت و مرغ گرفته تا سوپ و سبزيجات مي توانيد از اين ديگ مکانيکي استفاده کنيد و آشپزي را سريع، متنوع و با صرفه تر پيش ببريد.
آرام پز هم براي خانم هاي شاغل کاربرد دارد. مي توانند شب مواد غذايي را داخل آن بريزند و صبح روز بعد غذاي آماده اي براي ناهار يا شام خانواده داشته باشند. بخارپز هم دستگاه برقي ديگري است که شما را به مصرف غذاهاي سالم و بدون روغن تشويق مي کند.
نظر کارشناس: مهمترين عاملي که ارزش مواد غذايي را کاهش مي دهد حرارت، نور و اکسيژن است. در زودپز، بخارپز و آرام پز وقتي در ظرف را مي بنديم، عامل اکسيژن را از مواد غذايي دور مي کنيم و اين اتفاق بيشتر در آرام پز و زودپز رخ مي دهد.
کريستال چيست ؟در معناي لغت : واژه کريستال کاملا مشابه بلور به معني ماده است که ذرات تشکيل دهنده آن با نظم در کنار يکديگر قرار گرفته باشند. اما معني که در بازار و بين مردم براي ظروف کريستال شناخته شده است
در واقع شيشه سرب دار(LeadCrystal) مي باشد. ميزان اکسيد سرب متغير است و در بهترين حالت به ?? درصد ميرسد که دليل سنگين وزن بودن محصولات کريستال همين ماده در آن است.
از ديگر خصوصيات اين نوع محصولات درخشندگي بيشتر انها است.
با توجه به اينکه ?? درصد از اين محصول را اکسيد سرب تشکيل داده اين نوع ظروف سنگين تر هستند نسبت به شيشه.
بلور چيست ؟بلور هم مانند کريستال در لغت همان معناي گفته شده را دار. اما منظور محصولاتي هستند در ان ها از اکسيد سرب خبري نيست، کمي درخشندگي محصول کم تر و وزني بسيار سبک تر نسبت به حجم ظرف دارند.
بيشترين محصولات بلوري براي کشور چين هستند که مشابه کريستال چک و يا ساير محصولات با کيفيت توليد مي شود ، اين تشابه کاملا سطحي هست و از نظر کيفيت با هم بسيار متفاوت هستند ، البته قيمت هم بسيار متفاوت هست و بايد منصفانه نظر داد ، محصولات بلور در حد قيمت خود خوب هستند.
کريستالين :کريستالين ، نوعي ديگر از محصولات هستند که در ترکيب خود اکسيد سرب را دارد اما درصد سرب کمتر از ?? درصد است ، معمولا درصد اکسيد سرب در اين نوع ظروف حدود ?? درصد است. دليل ساخت محصولات کريستالين و کريستال لايت برخي قوانين است که به تازگي ايجاد شده و استفاده از ظروف کريستال در مورد بعضي از نوشيدني ها و موادي مانند ترشي منع کرده است. در اين باره مي توانيد مطلب موارد منع مصرف را مطالعه فرماييد.
کريستال لايت :کريستال لايت که در واقع واژه اصلي آن کريستاليت (Crystalite) است که در معني مفهومي مشابه با کريستال و بلور دارد ، در کريستاليت مانند بلور اکسيد سرب وجود ندارد ، اما وقتي شما اين محصولات را مشاهده مي کنيد بسيار نزديک به کريستال هستند ، دليل اين امر روش عمل اوري اين نوع محصولات است ، در واقع هنگام سرد کردن و شکل دهي اين محصولات با کنترل عوامل مختلف عمل بلوري شدن را کنترل کرده و ماده منظم تري تشکيل مي شود. محصولات کريستاليت وزن کم تري نسبت به کريستال دارند و از قيمت کمتري بر خورداند.
تفاوت ها :?-کيفيت توليد :
براي اينکار يا بايد قبلا محصولات اصل را خريد کرده باشيد و اشنا باشيد ، يا اگر بار اول است شما بايد مقايسه کنيد ، محصول مثلا کشور چک را مشاهده کرديد سپس دنبال همان طرح توليد چين بگرديد و متوجه تفاوت خواهيد شد.
?- وزن ظروف :
همانطور در توضيح کلمات گفته شد محصولات کريستال سنگين ترين و بعد کريستالين و در اخر کريستال لايت و بلور هستند. وزن هم به شما کمک مي کند ، البته دقت کنيد که دو ظرف مشابه را بايد مقايسه کنيد تا اين اختلاف وزن را متوجه شويد.
?- قيمت :
قيمت اين محصولات بسيار متفاوت هستند.
?- معايب موجود :
محصولاتي که اصل هستند ، يعني کيفيت توليد بهتري دارند در نتيجه عيوب کمتري در آنها ديده خواهد شد.
خب سوال تشخيص اصل بودن محصول ما چگونه ممکن است ؟
براي نمونه تصويري از چند محصول مشابه که در اين فروشگاه وجود دارد در ادامه قرار دارد.
اين دو محصول بسيار مشابه هم هستند محصول چين از جنس کريستالين هست و محصول چک از جنس کريستال.
دقت داشته باشيد که محصولات چين نسبت به قيمتي که دارند از کيفيت خوبي برخوردارند و اين مقايسه فقط براي آشنايي شما با تفاوت ها است.
سه تصوير که مشاهده مي کنيد پياله و پيش دستي خورشيدي توليد شده در کشور چين هست که از جنس کريستالين هم تشکيل شده.
هنگام خريد کريستال به اين نکات توجه کنيدظروف کريستال و بلور از محبوبترينها نزد اکثر ما هستند. محبوبيت کريستال و بلور در حدي است که بسياري از شرکتهاي توليدکننده تنها به توليد ظروف از اين جنس بسنده نکرده و مجسمه و اشياي تزئيني کريستالي را نيز به بازار عرضه کردهاند.
به گزارش خبرگزاري تسنيم، ظروف کريستال و بلور از محبوبترينها نزد اکثر ما هستند. محبوبيت کريستال و بلور در حدي است که بسياري از شرکتهاي توليدکننده تنها به توليد ظروف از اين جنس بسنده نکرده و مجسمه و اشياي تزئيني کريستالي را نيز به بازار عرضه کردهاند که بسيار مورد توجه قرار گرفتهاند.
با توجه به محبوبيت اين ظروف در بازار شاهد عرضه نمونههاي متنوع با مليتهاي گوناگون هستيم.نمونههاي ايراني، نمونههاي توليدي کشورهاي آلمان، ايتاليا، چک، ترکيه، فرانسه و… که هرکدام بسته به مليت و طراحي و ميزان نقش و خط يا به قولي تراش روي کريستال قيمتهاي متفاوتي دارند.براساس بررسيهاي انجام شده کريستالهاي چک از گرانترين و با کيفيتترينهاي بازار هستند.البته نمونههاي ايراني نيز طي سالهاي اخير از لحاظ کيفي در حد چشمگيري رشد داشتهاند و شايد از لحاظ طراحي و درخشش ظاهري با نمونههاي وارداتي قابل تشخيص نباشند. اما در هر حال زمان ميبرد تا مصرفکننده ايراني به آنچه هموطنانش با زحمت و مشقت توليد کردهاند بهايي در حدي که بايد دهد و هميشه اين تصور که جنس خارجي بهتر است در ذهنش است.
*در وهله اول بودجه خود را مشخص کنيد. اين کار موجب ميشود تا شما بدانيد با بودجهاي که داريد به سراغ کدام برند يا محصولات کدام کشور ميتوانيد برويد.
*علاقهمندي خود را براي خريد برند خاص مشخص کنيد. ممکن است شما بودجه کمي براي خريد ظروف کريستال در نظر گرفته باشيد؛ اما به کريستالهاي چک يا آلمان يا لهستان علاقهمند باشيد.در اين صورت بايد تکليف خود را مشخص کنيد يا يک ظرف کوچک از يک برند مطرح خريداري کنيد يا يک ظرف ارزانتر.
*هنگام خريد کريستال به اصل يا تقلبي بودن ظروف توجه کنيد. برخي مدلهاي تقلبي ظروف کريستال در بازار وجود دارد که با کيفيت پايين توليد شده و با قيمت انواع اصلي به فروش ميرسد.تنها راه مطمئن، خريد از مراکز معتبر و نمايندگيهاست. همچنين کريستالهاي اصل برگه مخصوصي دارند که کشور سازنده درصد کريستال آنها را مشخص کرده است.
*کيفيت آنچه را که ميخريد، بررسي کنيد. براي تشخيص شيشه و بلور با کيفيت بالا بايد فاکتورهاي زيادي را در نظر داشت، مانند ظاهر جنس و نحوه بستهبندي آن، شيشه و بلور توليدي نبايد رنگ مات داشته و داراي حباب باشد. شيشه و بلور وقتي داراي رنگ سفيد يا به اصطلاح بي رنگ باشد نشاندهنده کيفيت خوب آن است.
*در مورد ظروف و اشياي طلا يا نقرهکوب دقت زيادي داشته باشيد؛ زيرا ممکن است برخي از فروشندگان در مورد ميزان طلا يا نقره بهکار رفته در ظرف مورد نظر اطلاعات درست به خريدار ارائه نکنند يا اينکه ممکن است عيار طلا يا نقرهاي را که روي کريستال بهکار رفته است، زياد اعلام کنند.
* قبل از خريد به خوبي طروف و اشيا را بررسي کنيد تا کجي، لب پريدگي و… نداشته باشد.
*قيمت را از چند فروشگاه بپرسيد.
*کالا را در بستهبندي صحيح و مطمئن از فروشنده تحويل بگيريد؛ زيرا زماني که کالا از فروشگاه خارج شد مسووليت آن با شماست، نه با فروشنده.
*هنگام خريد ظروف رنگي حتما به يکنواختي رنگ در قسمتهاي گوناگون ظرف دقت کنيد.
* حتما هنگام خريد فاکتور را از فروشنده را دريافت کنيد. برخي از برندها نيز براي محصولات خود خدمات پس از فروش يا گارانتي درنظر گرفتهاند که ميتوانيد از اين خدمات نيز استفاده کنيد.
نکاتي براي نگهداري از ظروف بلور و کريستال
* بهدليل حساسيت بالاي ظروف کريستال، بايد روشهاي مراقبت مناسب و شستوشوي صحيح آنها را ياد بگيريد.
* ظرفهاي کريستال را با مايع ظرفشويي و آب ولرم بشوييد و اگر تميز نشدند، مخلوطي از يکسوم سرکه و دوسوم آب تهيه کنيد و با سوفله خوری کمک برس شستوشو دهيد و سپس بلافاصله آن را خشک کنيد. پس اگر ظروف کريستال شما جلاي هميشگي خود را از دست داده است، ميتوانيد از سرکه سفيد کمک بگيريد. وقتي ميخواهيد ظرف کريستال را بشوييد مقداري سرکه سفيد به آب آبکشي ولرم بيفزاييد. اگر ته ظرف رسوب جمع شده، اجازه بدهيد يک شبانهروز سرکه و آب داغ درون ظرف بماند و بعد از اين زمان، اگر هنوز کثيفي بر جاي بود، بايد عمل را تکرار کنيد.
* ليوان و ظروف بلوري بعد از مدتي شفافيت خود را از دست ميدهند و تيره و کدر ميشوند. براي اينکه اين ظروف دوباره تميزي و شفافيت خود را به دست آورده و براق شوند، يک ليموترش را نصف کنيد و با حوصله ظروف را با سطح ليموترشها تميز نماييد و بعد با آب ولرم بشوييد.
* همچنين ميتوانيد براي چرکزدايي ظروف بلوري از آمونياک نيز ميتوانيد استفاده کنيد.
* چند قطره آمونياک را در ظرفي محتوي آب ولرم ريخته ظروف را در آن بشوييد. سپس با آب ولرم آبکشي و آنها را خشک کنيد.
* از قرار دادن ظروف کريستال در مايکروفر به طور جدي خودداري کنيد.
* ظروف کريستال را همراه ظروف چرب در ماشين ظرفشويي نشوييد.
* سعي کنيد ظروف کريستال را با دست بشوييد و از ماشين ظرفشويي براي شستو شوي آنها استفاده نکنيد؛ زيرا ممکن است روي آنها خط و خش بيفتد. همچنين با توجه به اينکه ماشينظرفشويي ظروف را با آب بسيار گرم ميشويد ممکن است قسمتهاي طلا يا نقرهکوب دچار ايراد شوند.
* ممکن است برخي از ظروف بهدليل استفاده زياد يا بياحتياطي دچار پريدگي در برخي از قسمتها شده باشند، اگر ظروف شما در لبه دچار پريدگي شده باشند، ميتوانيد براي رفع اين مشکل از سمباده استفاده کنيد؛ البته در صورتي که پريدگي کم باشد.
* براي از بين بردن آثار خراش ظروف بلور و کريستال ميتوانيد از خمير دندان استفاده کنيد.
* براي جلوگيري از خطر شکستن ظروف هنگام شستوشو بهتر است آنها را از قسمت انتها داخل آب داغ نگذاريد، بلکه از قسمت پهلو در آب فرو بريد و براي تميزکردن کريستال از يک قسمت سرکه و سه قسمت آب گرم استفاده کنيد.
تابه هاي رژيمي در ابعاد و شکل هاي مختلف و براي سليقه هاي متفاوت در بازار عرضه مي شود که نکاتي را در استفاده از آن بايد رعايت کنيم
يکي از ظروفي که بعضي از خانم ها در آشپز خانه فلاکس از آن استفاده ميکننددر عصر حاضر تابه هاي رژيمي است که که در شکل و ابعاد مختلف براي سليقه هاي متفاوت توليد مي شود اين تابه ها انواع مختلف دارند براي استفاده صحيح آن بهتر است دفترچه آن را مطالعه نماييد و همچنين در حفظ و نگهداري و شستشوي اين ظروف بايد دقت کافي داشته باشيد که جز اسرار خانه داري اين ظروفممکن است قيمت هاي متفاوت ارزان و يا گراني نيز داشته باشيد گران بودن تابه مبني بر کيفيت بالا نيست در ادامه در نيک صالحي بخوانيد
تابه هاي رژيميهنگام شستشوي اين ظروف از پاک کننده هاي زبر مثل سيم ظرفشويي استفاده نکنيد زيرا با اين کار، خاصيت نچسب بودن تابه را از بين خواهيد برد.
? – قبل از انتخاب تابه مورد نظر درباره مارکهاي مختلف موجود در بازار پرس و جو کنيد تا دقيقا آنچه را که به آن نياز داريد، خريداري کرده باشيد. ? – تابههاي رژيمي در ابعاد مختلفي در بازار يافت ميشوند.
انواع ماهيتابهبنا به نياز خود و تعداد افراد خانواده اقدام به خريد کنيد. ? – قبل از استفاده از ظرف، راهنماي موجود در جعبه را به دقت مطالعه کنيد و از جزييات پخت و پز آگاه شويد.
? – بهترين نوع تابههاي بدون نياز به روغن، انواعي هستند که به صورت مستقيم روي شعله اجاق گاز قرار ميگيرند.
? – از نچسب بودن سطح دروني و بيروني تابه و همچنين محکم بودن قفل آن اطمينان حاصل کنيد و به سراغ خريد انواعي برويد که گارانتي معتبر دارند.
? – هنگام شستشوي اين ظروف از پاک کننده هاي زبر مثل سيم ظرفشويي استفاده نکنيد زيرا با اين کار، خاصيت نچسب بودن تابه را از بين خواهيد برد.
همچنين بخوانيد : اشتباهات خانم ها در چيدمان آشپزخانه که باعث بي نظمي ميشود? – هنگام خريد از نسوز بودن دسته تابه مطمئن شويد. ? – گول قيمتهاي پايين را نخوريد زيرا نوع مرغوب و استاندارد اين تابهها قيمت مشابهي دارند. ? – نکته ديگر اينکه مراقب کيفيت پايين تابههاي چيني موجود در بازار باشيد.
?? – تابههاي رژيمي بنا به ابعاد، جنس، نوع و کارايي به قيمتهاي مختلفي در بازار يافت ميشوند .
هنگام خريد به اين نکته توجه داشته باشيد که قيمت بالاي کالا، نشان دهنده مرغوبيت آن نيست و بهتر است از افرادي که از خريد اين نوع تابهها رضايت دارند،
کمک بگيريد تا در ازاي پرداخت پول، کالاي مناسبي را خريداري کنيد.
بيشتر بدانيد : آنچه بايد در باره تابه هاي رژيمي بدانيد
تابه هاي رژيمي در ابعاد مختلفي در بازار يافت ميشوند.
بنا به نياز خود و تعداد افراد خانواده اقدام به خريد کنيد. – قبل از استفاده از ظرف، راهنماي موجود در جعبه را به دقت مطالعه کنيد و از جزييات پخت و پز آگاه شويد.
– بهترين نوع تابههاي بدون نياز به روغن، انواعي هستند که به صورت مستقيم روي شعله اجاق گاز قرار ميگيرند.
ماهيتابه– از نچسب بودن سطح دروني و بيروني تابه و همچنين محکم بودن قفل آن اطمينان حاصل کنيد و به سراغ خريد انواعي برويد که گارانتي معتبر دارند.
– هنگام شستشوي اين ظروف از پاک کننده هاي زبر مثل سيم ظرفشويي استفاده نکنيد زيرا با اين کار، خاصيت نچسب بودن تابهرا از بين خواهيد برد.
– هنگام خريد از نسوز بودن دسته تابه مطمئن شويد.
آنچه در باره ظروف تفلون بايد بدانيديکي از معموليترين و در عين حال کارآمدترين و مفيدترين وسايلي که در آشپزخانهها به چشم ميخورد ظروف آشپزي است. در قديمالايام اين ظرفها بيشتر مسي، رويي يا گلي وسراميکي بود، ولي امروزه تنوع زيادي در ظروف آشپزخانه ديده ميشود. تصوير آنچه در باره ظروف تفلون بايد بدانيدحالا علاوه بر ظروف مسي و رويي، وسايلي از جنس چدن، استيل و تفلون هم در تمام آشپزخانهها يافت ميشود. از ميان اين ظرفها اما تفلون بيشترين تعداد را به خود اختصاص داده است. امروزه ظروف تفلون در انواع مدلها و رنگهاي مختلف در همه فروشگاهها و خانهها وجود دارد و در پختوپز از انواع مختلف آن استفاده ميشود. در کنار تمام اين تنوع و دگرگوني در شکل و فرم و جنس ظرفها بايد بدانيم هر جنس از ظروف محاسن و معايبي دارد؛ به اين معنا که اگر به نحوه نگهداري و استفاده درست از آن در خانه دقت نکنيم ممکن است مشکلاتي را براي ما و خانوادهمان در پي داشته باشد.
حالا سوال اساسي اين است که موقع خريدن ظروف به چه معياري بايد توجه کنيم؛ آيا فقط زيبايي ظرف براي شما مهم است يا قيمت مناسب آن؟ هر کدام از اينها که باشد، يادتان نرود موقع خريدن ظروف تفلون بايد به نکات مهم ديگري هم توجه کنيد. به عنوان نمونه فراموش نکنيد که براي خريد ظرف مناسب حتماً اول بايد به دنبال علامت استاندارد روي آن باشيد. همچنين در صورت امکان، ظروفي را بخريد که مجوز بهداشت هم داشته باشد چون وقتي که ظرفي مجوز بهداشت دارد، حتما از کيفيت مناسبي برخوردار است.
اين را هم به خاطر بسپاريد که مهم نيست ظروف تفلون حتماً خارجي باشد؛ چون تنها خارجي بودن نشانه خوب و مناسب بودن يک ظرف نيست.
شايد بعضي از ظروف تفلون از لحاظ قيمت ارزانتر باشد ولي به عنوان مثال علامت استاندارد نداشته باشد. بنابراين حتماً دقت کنيد تشخیص ظروف مسی اصل براي حفظ سلامت اعضاي خانواده، از ظروف استاندارد استفاده نماييد؛ به عبارت ديگر ظروف غير استاندارد هيچ وقت و در هيچ شرايطي مناسب آشپزي نيست.
نکته ديگر اينکه موقع خريد ظروف تفلون دقت کنيد که سطح داخلي آن زدگي يا ترک نداشته باشد چون استفاده از اينگونه ظرفها بسيار مضر است؛ هنگام پخت و پز مواد غذايي به داخل اين ترکها وارد شده و مواد اوليه ظروف نيز ميتواند وارد غذا شود. بنابراين مشخص است که چنين موضوعي به قطع و يقين باعث بروز بيماريهاي مختلف براي افراد خانواده خواهد شد.
مراقب باشيد ظروف تفلون خش برندارد!
براي شستشوي ظروف تفلون از اسکاچ زبر و يا سيم ظرفشويي استفاده نکنيد؛ حتما ظروف تفلون را با ابر نرم يا تکهاي تور پرده شستشو دهيد. همچنين براي شستشوي ظروف تفلون از مايع ظرفشويي استفاده کنيد و از مصرف پودر لباسشويي براي اين کار جدا خودداري نماييد. چون اين کار به تدريج باعث ايجاد خشهايي در سطح ظرف خواهد شد. همچنين اگر مشاهده کرديد ظروف تفلون شما به هر دليلي مانند برخورد قاشق با کف ظرف خش برداشته، هرگز دوباره از آن استفاده نکنيد چون در اثر پختن غذا در چنين ظرفي تکههاي مواد اوليه ظرف وارد غذا ميشود. پس موقع پختوپز حتما و فقط از قاشقهاي چوبي و يا قاشقهايي که براي اينگونه ظروف ساخته شده، استفاده کرده و هرگز اجسام تيز و برنده را به کار نبريد.
همچنين به ياد داشته باشيد وقتي ظروف تفلون مورد نظر خود را خريداري کرديد، بايد اول ظرف را با مايع ظرفشويي و آب ولرم بشوئيد و سطح داخل آن را با روغن چرب کرده و یونیک چندين ساعت بگذاريد بماند و سپس از آن براي تهيه غذا استفاده کنيد.
بازسازي ظروف تفلون؛ خوب است يا بد؟
متاسفانه هنوز هم شاهديم بعضي از فروشگاهها اقدام به گرفتن ظروف تفلون کهنه و تعمير و بازسازي آنها ميکنند. اما اگر شما هم اين کار را انجام ميدهيد از ما به شما نصيحت، هيچوقت براي صرفهجويي و کمتر شدن هزينه خانواده اقدام به چنين کاري نکنيد چون موادي که براي بازسازي تفلون استفاده ميشود مورد تائيد سازمان بهداشت نيست و براي سلامتي همه افراد خانواده بسيار مضر است.
همچنين فراموش نکنيد که ظروف تفلون را نبايد روي حرارت زياد قرار دهيد چون بخاري که از اينگونه ظروف متصاعد ميشود بسيار خطرناک است. علاوه بر اين، سطح همه ظروف تفلون نيز پس از مدتي استفاده تغيير رنگ و شکل خواهد داد و در اينصورت نيز نبايد از آنها استفاده کنيد.